Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Hvor er vi? (sted/kommune) Og hva heter det høyeste fjellet her?

Med dette bildet vil jeg si takk og farvel til alle andre bidragsytere her i sonen! Utallige timer er gått med til å studere Finn-kart og Google Maps mm for å løse bildegåtene. Og samtidig lært mye om steder som både er besøkt og ikke besøkt, historie og mye mer. Den som vil, kan jo prøve å finne svar på den siste gåten fra undertegnede, og ev. legge ut nytt bilde. Skal følge med til the bitter end. :)

En ganske enkel oppgave for kjentfolk. Men en fin avslutning for min deltakelse på NNiB.
Et sted ytterst ute på kysten hvor folk bor og har bodd nær til fiskefeltene i lange tider.
….og hvilken båt er det? Midnatsol.
Dette ble mitt siste bilde på sonen. Ha det godt alle sammen og takk for følge gjennom vår nordlige landsdel.

Håper dette utsnittet av et gammelt prospektkort kan være ei “verdig avslutning” på min deltagelse i dette fora :-))! Har vært artig, – og lærerikt. Har fått meg til å ta turer jeg ellers ikke ville ha tatt, – og til å lese meg opp på steder som ville forblitt ukjent for meg :-). Og det har åpna nye interessefelt jeg ganske sikkert tar med videre :-)!

Her er vi på nytt i et noe mindre tettsted (med noen hundre innbyggere). Hvor er vi (sted, kommune)? Hint: det er fjell rundt her, men de har jeg inntil videre kappet vekk… Bonusspørsmål: hva lever de av her, sagt i ett ord? Det er ingen enkelt veldig stor bedrift her (type smelteverk), men et mylder av små og to større bedrifter som lever av beliggenheten til stedet. Næringsveien kan derfor sies å være beliggenheten! Bildet er lånt på wikimedia commons og krediteres til sist.

En oppgave som er umulig for meg å vite hvor lett den eventuelt måtte være, men kaster den ut uansett :-)! Lykke til.

Jeg ønsker svar på hva det våte element heter og kommunen. Tinden er jeg litt usikker på, men kom gjerne med forslag.

Navn på sted og kommune

Gjerne litt info rundt stedet utover navn, kommune og fylke. Lykke til :-)!

Nord-Norge i bilder

Følges av 237 medlemmer.

Bilder, bilder, bilder… Mer om sonen

Origo Nord-Norge i bilder er en sone på Origo. Les mer

For å legge inn bilder:
1. Klikk på nytt bidrag oppe til høyre.
2. Klikk på Legg ut bilder.
3. Klikk på bla etter bilder.
4. Velg et bilde fra din datamaskin.
5. Kryss av den mappen bildet skal legges i.
Opprett mappe, eller bruk ”Steder i Nordland”
6. Fyll ut midlertidig tittel og tekst.
7. Rull helt ned til: Lagre bildene nå!
8. Trykk på knappen.
9. Redigere noe? Du kan gjøre det i en halv time.
10. Når rett svar er kommet kan du endre tittelen.
11. Si fra hvem som har rett svar og skal legge ut nytt bilde.
12. Sett bildet på kartet med markør.

Annonse

Nye bilder