Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for august, 2016

Dette stedet ligger ved en fjord, litt utenfor allfarvei. Området var egen kommune.
Ønsker navn på kommune, fjorden, navn på holmen og fjellet i bakgrunnen og stedsnavn.

Vi er på utsiden et sted, ut mot storhavet. Det er ikke vei hit, men det bodde folk her frem til før krigen. Stranda er egentlig en dobbelstrand, så det vi ser her er den ene delen (den andre delen går videre mot venstre). Bildet er lånt på wikipedia commons, men krediteres etterpå. Jeg vil ha navnet på stedet/området og kommunen dette ligger i.

Navn på sted og bru :-)
Fotos: Nygard

Hvor er dette hen?

Starter litt tradisjonelt, og spør ganske enkelt: “Hva og hvor?” (Og lite grann rundt!)

Lykke til, – kanskje vi prøver å ikke holde så høyt tempo utover høsten. Det ser ut til å slite ut oss få deltagere :-)!? Samtidig inviterer vi mer enn gjerne nye til å bli med på leken :-)! En lek til å lære noe om den nordlige landsdelen av :-).

Et lurepørsmål i påvente av at pc’en skal komme tilbake etter en harddisk-installering. Det vil ta litt tid,så jeg oppfordrer andre til å gå i gang med nytt bilde den 19/8. Kan kun bruke mobilen inntil videre. Fortsatt god sommer, med eller uten bær. 😃