Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for mai, 2016

Produsent av vinduer og balkongdører.
Foto alle bilder: Tore Furuhatt.

Her er spørsmålet enkelt: Hva heter virksomheten på bildet? Hva lager den (mest kjente produkt)? Hvor ligger den? Ingen flere hint foreløpig… Vi ser jo mye natur rundt for de som heller vil se på den…. Bildet er lånt fra bedriftens hjemmeside, men skannet inn igjen etter sladding av meg av diverse bedriftslogoer. Kvaliteten på bildet er derfor ikke helt topp.

Bildet representerer ikke industrien, men lokaliseringa :-)! Kanskje typisk nok, da produktene, omfanget og organiseringa var “eventyret”, – ikke lokalitetene :-). Hvilket nordnorsk industrieventyr tenker jeg på ?
(Bildet er lånt fra nett.)

Ny industrioppgave igjen, sier ikke særlig mer om det. Men bemerk at fabrikkanlegget er langt, stort og flatt. Kan jo være grunner til det… Vil som vanlig vite både hva fabrikken heter, hva den lager, og hvor den ligger. Bildet er lånt fra hjemmesiden til konsernet (kan røpe at anlegget inngår i et konsern).

Fortsetter med industribygg, her påført gatekunst. Navn på virksomhet, sted og kommune. Om nødvendig kommer det utfyllende bilder.

Gratulerer med dagen folkens, - og HURRA for 17.mai!!

Her på Ballstad snør det etter drøye to måneder med vår, åpne vann, – og rabarbra som alt er høstningsklar :-) . “Stormen” fra i går har imidlertid spakna til bris, så vi berga sansynligvis det meste av flagg i år :-) . Dagen blir nok fin uansett, – ha en fortreffelig dag alle sammen :-) ! Hurra, hurra, hurra!

Enda masse mere deilig industri. Her har vi havnet på et sted en del har vært. Men har man ikke vært der på noen år får man nok litt sjokk. Her ligger nå denne søte lille klumpen. Hva heter bedriften? Hva lager den? Hvor ligger den? Bildet er lånt fra bedriftens hjemmeside. De som bor i regionen eller har røtter der kan holde litt igjen med kommentarene først! (tror ikke man klarer å lese logoer o.l. på bildet)

Dette bildet må enten løses i kveld 16/5 eller “henge” til over 17/5.

Industribilde fra gjenvinningsanlegget for fjernvarme ved Mo Industripark i Mo i Rana.

Ny næringsoppgave. Svolvær har de senere årene vokst frem som det største senteret for verkstedindustri og maritim service i Nord-Norge. I min oppvekst nordpå var det Harstad som hadde den rollen. Her kommer det noe helt nytt i NNiB-sammenheng: en klyngeoppgave. I tillegg til bildet øverst kommer det en serie bilder av verkstedindustri i midtre Nord-Norge (Midt-Hålogaland). Jeg vil ha bedriftsnavnet og by/tettsted/bydel på alle. Den som har landet siste deloppgave har landet hele oppgaven. Disse verkstedene driver stort sett med service og reparasjoner på kystfiskeflåten, havfiskeflåten, hurtigbåter, lokalbåter, kystvaktskip osv.Bonuspørsmål 1: hvilke av disse verkstedene bygger og ombygger også? Bonusspørsmål 2: hvilke verksteder av en viss størrelse i Midt-Hålogaland burde jeg nevnt i tillegg? (fant ikke oversiktsbilde av disse). Bildene har jeg lånt fra bedriftenes hjemmesider, fagblader på nett o.l.

Kanskje liten i en litt “smal” bransje, men ganske enestående i landet! En unik og interessant nord-norsk produksjonsbedrift med lang fartstid og landsomfattende salg.

Hva ser vi, – sted, kommune og fylke? Lykke til :-)!