Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for april, 2016

Her hadde jeg tenkt å påbegynne en ny temaserie med bildenøtter av Nord-Norske næringsvirksomheter. De bør jo være av en viss størrelse for at folk skal kjenne seg igjen, men heller ikke være for lett. LKABs utskipningsanlegg f.×... Pedersens gamle tomanns fiskebruk i Indre Grufsefjord blir da litt i overkant. Men det må være lov å lage nøtter med tidligere, men ikke ukjente virksomheter. Koksverket fra baksiden o.l. Begynner litt lett. Bildet er lånt fra sidene til et konsern med milliardomsetning, men det begynte i en utkant, i sin tid uten vei til omverdenen. Hva heter konsernet? Hva driver de med? (bransje) Hva heter stedet og kommunen vi er i på bildet?

Spør etter navn på kirke – og kommune.

Hvis jeg kommer forbi Sperringen her – og fortsetter ned til havet – Hva heter Stedet jeg kommer til – og hva heter Kommunen – Kan opplyse at stedet er veldig mye benyttet som Badested og sted for Grilling -

Navn på sted og kommune :-)
Moskjæran Marina, Moholmen,og Søndre felt iMo i Rana.

Hva er det vi ser?
Kommune, fylke.

Under omlegging fra jernbane til vei mellom Finneid og Sulitjelma i 1972 gikk transporten med dette lille sjøflyet i en tre ukers tid under Grubernes fellesferie.

Hvor er jeg? Jo, ved Dønnesfjellstua på Dønnesfjellet, også kalt “Nordvestkapp”, ligger 127 m.o.h. og byr på en eventyrlig utsikt. I klart vær kan en se fra Rødøy i nord til Vega i sør, også alle de karakteristiske sagnfjellene på Helgelandskkysten.

I hvilken Kommune og på hvilken Øy finner vi dette utstyret – Par som har et forhold inntar denne Benken – og stiller spørsmål – Benken gir dem et svar – positiv eller negativt. Spørsmålet er følgende: Hvilken Kommune og hvilken Øy – Og hva er navnet på Benken -

Et gammelt postkort igjen. Navn på sted og kommune.

Starter med et utsnitt i forvissning om at det ganske sikkert er lett for noen uansett :-))! Kanskje vi bruker litt tid på gjøre de som ikke vet, oppmerksomme på “sted og innhold” :-)!? Lykke til!