Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for mars, 2016

Hva heter det da her?

Her ønsker jeg to svar – Hvilket Fylke og Hvilken Kommune -

Fortsetter med gamle postkort. Opphav kommer etter løsning. Navn på sted og kommune.
Ønsker god påske så lenge!

En liten kystby i Troms fylke.

Og navn på vannet vi ser et snev av :-)!
Også dette er et utsnitt av et litt eldre prospektkort fra mine foreldres album :-). Om nødvendig har jeg flere versjoner av beskjæring tilgjengelig, men denne er vel helst lett, – denne også :-)?! Lykke til!

Navn på sted og kommune

Legger ut bilde av et bygg. Hvor er vi, og hva ser vi på bildet?
Susendal kapell – langkirke bygd i 1916 i tre med 70 plasser. Indre Helgeland prosti.

Bildet er fra 1975, og hvor jeg har hentet (lånt det) det krediteres til sist. Dagens spørsmål er: Hvor er vi? Hvorfor er dette her? Hva drev de med? Ca. når drev de med det? Hva skjer her nå? Utover det vil jeg ikke antyde mer nå….

(Foto: Ingemundsen)
Begynner med: Hva ser vi, hvor, når, og hvilken historisk hendelse.
Så tar vi det etter hvert :-)
Borestrengen i fjæra er det eneste som vitner om Norminols fire oljeboringer på land på Andøya i perioden 1970-1973.

Et sted fra før 1940.