Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for januar, 2016

En Vanskelig Oppgave – Ønsker navn på Fylke – Kommune – Sted -

Siden oppgaven er lett for lokalkjente, jeg viser del av et ordinært prospektkort, velger jeg å starte med hemmelig fylke :-)! Spørsmålet blir som vanlig: Sted. kommune og fylke?

(Google street-bilde) Navn også på kommunen

Og hvor? Kanskje en noe uvanlig type oppgave her, men likevel et viktig nok etablissement i landsdelen, – vil jeg mene :-).

Mens Dere venter på neste Innlegg – tar jeg meg friheten til å legge ut et bilde som viser at Sola er kommet tilbake over Vesterålsfjellene mot Lofoten.

Hvor er jeg havnet hen denne gangen?
Sted, kommune, fylke.

Når kulden holder sitt grep over oss er det deilig å se sommerbilder.
Hvor var jeg da jeg tok dette?
Kommunen er norgesmester. Området er mye brukt til friluftsliv. Skal vi gå lenger tilbake var også krigen innom her i området.

Hva – Hvor? Starten på et hus, eller?
I alle fall godt fundament og god utsikt.

Her er vi ved et fyr ute i havgapet, der det også er et lite sted ved siden av – med samme navn. Hva heter fyret og stedet, og kommunen de ligger i? Bildet er tatt fra stedet – mot fyret, og er lånt på wikipedia igjen.

Er på bakken igjen, om enn ikke på havnivå. Hva heter de to fjellene i bakgrunnen i høyre del av bildet. Navn på kommunen. Bonusspørsmål: Hvor sto jeg og tok bildet?