Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for september, 2015

Lykke til i “jakten” på riktige svar! :-)

Må betjene denne sida fra mobilen til neste mandag, så ev tilleggsbilder kommer ikke. Men de skarpskodde har nok løst dette lenge før den tid.:)

Vi begynner sesongen lett. Og også vennlig for nye i sonen? Hva heter denne brua? Hva heter kommunen til venstre for brua, og den til høyre?

Sesongstart i NNIB nuh!!

Etter den sedvanlige sommerdvalen i bildequizen Nord-Norge i Bilder, setter vi i gang igjen. Har du bilder av et sted som er litt vanskelig å kjenne igjen, men ikke for vanskelig! kan du legge ut en ny bildenøtt når du har løst den forrige som er lagt ut. Så kan vi andre peile oss inn med spørsmål til svaret, jf. soneheadingen. Uansett, velkommen tilbake til de faste her – og velkommen til flere nye! Dette er kun tidtrøyte, og ikke særlig alvor! Bare en morsom måte å teste ut stedskunnskapene. Mange har nok også tatt nye spennende bilder i sommer fra en vidstrakt landsdel.

For å unngå litt frem og tilbake om hvem som vant sist før sommeren og skal legge ut et nytt bilde nå, legger jeg ut en ny oppgave om ca. 10 minutter.