Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for mai, 2015

NNiB går i sommerdvale - som vanlig!

Nord-Norge i Bilder (NNiB) er en kosesone med bildenøtter, gjerne i sene kvelder. Nå blir det lysere og lysere, og mange av oss driver med helt andre ting utendørs. Ferier, turer, maling, vedlikehold, hagearbeid, sopp- og bærplukking, bading, fotografering, etc. etc. NNiB går derfor som vanlig i sommerdvale. Vi sees igjen til høsten, og kommer med en oppstartmarkering i midten av september. Det er også lov å produsere nye bildenøtter på turer rundt i landsdelen i sommer!

Velkommen tilbake i september og god sommer!

Ferjeleiet Tro på Rødøya i Alstahaug kommune (N)

Navn på sted og kommune (Google-bilde)

Fortsatt søndag, så jeg fortsetter i samme spor. Hva ser vi deler av her, – og hvor? Litt beskjært for å gjøre googlinga mindre lett :-))!

Kirken ligger i utkanten av Tjøttagodset, på øya Tjøtta i Alstahaug kommune.

(Google-bilde) Tatt ved avkjørselen fra kystriksveien ved Fykanbergan