Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for desember, 2015

Samtalen er stengt av Erik så jeg legger ut svaret. Jeg beklager hvis rebusen ble unødig rotet.
Stedet hadde navnet Låvong tidligere. Står Levang på rutehefter m.v., og brukes i dagligtale.
Derfor koblet jeg Levangkost som et nyttig redskap. Også kalt Piassavakost.
I 1995 ble bestemt at stedet skal hete Indre Låvong (og der jeg tok bildet fra heter Ytre Låvong).

Logger av med ønske om Riktig Godt 2016 til dere alle. Det har vært trivelig å henge med.

Vi ser igjen tingene litt fra oven. Navn på sted, fjord og kommune.
Større bildeutsnitt kan komme etter hvert.

Hvor er dette hen? Sted ,Kommune ,Fylke.

Her bor det ikke mange (bare noen titalls), men stedet har faktisk likevel et fiskemottak, butikk, post i butikk, barneskole, barnehage og rutebåtanløp. Vi er et sted i utkanten, men hvor…. Bildet er tjyvlånt fra noen offentlige nettsider. Det kommer et bilde til i motsatt retning hvis ikke dette hjalp noe særlig.

Navn på sted og kommune.
Prøvde å finne et som passet bedre til tida vi er inne i, men det får neste prøve på.
God jul til alle i sonen!

Jeg kan tenke meg at de fleste som er fra Nord Norge har kjørt i gjennom dette området siden det ligger ved E6.

En bindestrekjulehilsen fra en bindestreksmåby rundt 1890, malt av Gunnar Berg (1863 – 1893) – væreiersønnen som ikke ville bli væreier. Han sto her og malte fra Berg-familiens Svinøya, over mot det som skulle bli småbyens sentrum. Tjeldbergtinden i bakgrunnen, som skiller dagens Svolvær og Kabelvåg. Bak til venstre rager Aust-Lofotens fjellkonge Vågakallen. God jul til alle på sonen!

Siden vi er i helgmodus :-)
Navn på bygg og sted?

Snart 4. søndag i advent, og det kan vel passe å spørre hvor denne kirka ligger. Navn på sted og kommune. (Bildet er fra Google Street View)

Hva heter dette stedet og hvor finner vi det???
Om Sandtorgholmen på Wiki