Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Viser arkivet for oktober, 2015

Navn på kirken/kapellet og kommunen.
Litt uvant vinkel på et kjent og kjært motiv.

En litt spesiell oppgave fra min hånd denne gang, men sikkert enkel for lokalkjente :-)! Nå ved innlegging vet jeg ingen ting om motivet, bortsett fra at jeg vet i hvilket fylke jeg befant meg, hvor jeg kom fra, og hvor jeg var på vei da dette motivet blei knipsa gjennom frontruta(i fart) :-))! Fasinasjonen over scenariet er årsak til at bildet spontant ble tatt, – for nøyaktig ett år siden :-))! Lykke til.

På an igjen!
Hvor sto jeg da jeg tok bildet?
Hva heter kommunen?
Ønsker navnet på en av toppene i bakgrunnen, litt i tåken.

Og ved hvilket lokalt “landemerke” sto jeg da bildet ble tatt :-)?

fylke,kommune og det stedet vi har foran oss.fotogr. er på Kvæøya fergeleie.

Sted, kommune og fylke og hva driver de med her?
Det kommer fram i kommentarfeltet at jeg var ved Kystverket sitt anlegg i Kabelvåg.

I hvilken Kommune er jeg nå – hva heter dette Skipsverftet -