Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Bilder

Alle bildene i Nord-Norge i bilder.

Stortinden m.m. fra Ørsvågen, Vågan kommune, Aust-Lofoten (N)

Hvor er vi? (sted/kommune) Og hva heter det høyeste fjellet her?

Utsikt fra Lurfjelltinden mot noen av Børvasstindan og Bodøhalvøya (N)

Med dette bildet vil jeg si takk og farvel til alle andre bidragsytere her i sonen! Utallige timer er gått med til å studere Finn-kart og Google Maps mm for å løse bildegåtene. Og samtidig lært mye om steder som både er besøkt og ikke besøkt, historie og mye mer. Den som vil, kan jo prøve å finne svar på den siste gåten fra undertegnede, og ev. legge ut nytt bilde. Skal følge med til the bitter en… Les hele

Bolga i Meløy kommune ( N)

En ganske enkel oppgave for kjentfolk. Men en fin avslutning for min deltakelse på NNiB. Et sted ytterst ute på kysten hvor folk bor og har bodd nær til fiskefeltene i lange tider. ….og hvilken båt er det? Midnatsol. Dette ble mitt siste bilde på sonen. Ha det godt alle sammen og takk for følge gjennom vår nordlige landsdel.

Flyfoto av Narvik, antagelig fra nede på 50-tallet!?(N)

Håper dette utsnittet av et gammelt prospektkort kan være ei “verdig avslutning” på min deltagelse i dette fora :-))! Har vært artig, – og lærerikt. Har fått meg til å ta turer jeg ellers ikke ville ha tatt, – og til å lese meg opp på steder som ville forblitt ukjent for meg :-). Og det har åpna nye interessefelt jeg ganske sikkert tar med videre :-)!

Årstein i Gratangen kommune.(T)

Nordkjosbotn i Balsfjord kommune (T) med veikrysset E6/E8 som grunnlag

Her er vi på nytt i et noe mindre tettsted (med noen hundre innbyggere). Hvor er vi (sted, kommune)? Hint: det er fjell rundt her, men de har jeg inntil videre kappet vekk… Bonusspørsmål: hva lever de av her, sagt i ett ord? Det er ingen enkelt veldig stor bedrift her (type smelteverk), men et mylder av små og to større bedrifter som lever av beliggenheten til stedet. Næringsveien kan derfor sies … Les hele

Kommunesenteret Straumen i Sørfold kommune.(N)

En oppgave som er umulig for meg å vite hvor lett den eventuelt måtte være, men kaster den ut uansett :-)! Lykke til.

Skjomen i Narvik kommune (N)

Jeg ønsker svar på hva det våte element heter og kommunen. Tinden er jeg litt usikker på, men kom gjerne med forslag.

Elsfjord i Hemnes kommune (N)

Navn på sted og kommune

Kjøpsvik i Tysfjord kommune (N)

Gjerne litt info rundt stedet utover navn, kommune og fylke. Lykke til :-)!

Tysk kommandobunker fra krigen, på Kjeøya, ved innseilingen til Svolvær (N)

Her ser vi en noe nedslitt betongdings. Betongdingsen er stor, med en brutto grunnflate på ca. 25 × 25 m. Hvor ligger den? (sted, øy, kommune). Omtrent når ble denne dingsen brukt? Hva ble den brukt til? (det er lov med litt omtrentligheter). Hint: den har plass til ganske mye beskyttet virksomhet innendørs, men har også en slags spalte eller slisse i front, som nå er nokså tilgrodd. Bildet er de… Les hele

Bonåsjøen i Sørfold (N)

Hvor er vi nå? Jo, Bonåsjøen, hvor E6 en gang i tiden gikk igjennom. Når nybruer og tuneller på en ny E6 er på plass så passerer E6 igjen rett borti svingen.

Vi ser over til Nergård på Bjarkøy i Harstad kommune.(T)

Pluss standardspørsmålene som (også) skal bidra til å plassere stedet riktig i geografien, – kommune, region, fylke, etc., etc…. :-)!? Med så mye bebyggelse i bildet blir det kanskje vel lett, – vi får se :-)! Lykke til!

Skarsvatnet på Åmøya (Åmnøya) i Meløy kommune (N)

Bildet er hentet fra Google Maps. Fjellet nærmest er Hesten, og lenger bak har vi Skarstinden som vi vel bare ser litt av.

Nordskot med Skotstindan bak, Steigen kommune (N)

Dette er kanskje lett for de som har vært der, men stedet ligger litt avsides så mange har nok ikke vært der. Et lite sted i utkanten med ca. 100 innbyggere, med litt turistvirksomhet. Stedet har barneskole og butikk. Det går fylkesvei hit, og en båtforbindelse går innom. Vil ha navnet både på stedet, tinderaden bak og kommunen vi er i. Bildet er lånt på på wikipedia commons igjen, og krediteres t… Les hele

Våg, Sandhornøy Gildeskål (N)

hvor har jeg vært i sommer? sted og kommune.

Grovfjorden, Skånland kommune, (T)

Her skal vi fram til et tettsted med under 400 innbyggere. Det har bl.a. industri og jordbruk som næringsvei. I tillegg servicetilbud og kommunale tilbud som skoler og svømmehall. God tur.

Melfjorden og Melfjordbotn i Rødøy kommune, sett fra Melfjellet i Rana (N)

Her ser vi blankskurte fjell og utover i bildet en større fjord et sted i Nord-Norge. Nede i fjordbotnen ligger det et isolert lite sted der det knapt bor noen lenger. Men man kan kjøre dit. Landskapsformene burde gi en del hint om ca. hvor vi er. Hva heter fjorden, stedet og kommunen? Bonus for navnet på fjellet som bildet er tatt fra. Bildet er lånt på wikipedia commons.

Kasfjord sett fra Skjærstad, i Harstad kommune (T)

Jeg ønsker navn på fjorden og stedet vi ser i bakgrunnen! Gjerne også hvor bildet er tatt fra, kommune etc. etc. :-)?

Medby i Torsken, på Senja (T)

Vi er på et ganske lite sted, en liten bygd med rundt 150 innbyggere – når man tar med nabogrenda. På stedet vi ser her er det skole, barnehage, kapell, butikk og kro. Hva heter dette stedet, og i hvilken kommune ligger det? Bildet er som vanlig lånt på wikipedia commons.
Annonse

Album

Inndyr

0 bilder
Image_album_128x128

Rolf`s bilder..

0 bilder
Image_album_128x128

Røst

0 bilder

Kåres bilder

176 bilder

Nordlandsmix

111 bilder