Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Stortinden m.m. fra Ørsvågen, Vågan kommune, Aust-Lofoten (N)

Hvor er vi? (sted/kommune) Og hva heter det høyeste fjellet her?

Vist 84 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Kan vel gjette for siste gang: Nu er dette bilde i fra Lofoten?

Jada!

(fordelen med å gjette nå er at ingen får ansvar for å legge ut et nytt bilde eller å sitte i timesvis i bildevaktbua!)

Mener dette er noe jeg gjenkjenner fra sjøsiden…i nærheten av ditt hjemsted i Ørsvågvær?

Jeg er født i denne kommunen!

Ja til alt, men det var ikke det jeg spurte om…..

(når jeg først skulle ha avslutningsbildet kunne jeg ikke dy meg for å ha en av utsiktene fra mitt barndomshjem)

Jeg har funnet fram til rett område, og da må gjerne en annen fortelle om fjellene :-)
Fant fram noen bilder jeg har herfra.

Kjersti nevnte Eriks heimplass. Da sier jeg Vågan Kommune. Fjellet kan andre få æren å nevne: Takk for meg.

Ja, da står bare fjellene igjen. Mitt bilde viser Stortinden 731 moh og det tilhørende tindekonglomeratet på Austvågøya i Vågan kommune. Bildet er tatt fra Ørsvågvær, nordvestover – over Ørsvågen og Ørsvågholmen, ca. 2 km vest for Kabelvåg. Ørsvågvær er et av de mange små fiskeværene i Lofoten som ble konvertert til turisme på 60- og 70-tallet. Har vist flere bilder herfra før, men dette er vel første gang jeg viser utsikten “innover”.

Landskapet er typisk kystalpint med tinder, egger og botner etter istidens herjinger. Mens innlands-Norge ble lagt helt under is og slipt rundt og ganske flatt med elvedaler mellom, sto tindene på kystalpene ut mot havet over isen, og isen gravde fra sidene, mellom eggene, og fra botnbreene. Dette er samme landskapet som man ser i Alpene. Og i en tidligere fase av en nedsmelting ser vi kysten av Øst-Grønland der nunatakkene som alltid har vært over isen. Fascinerende landskap. Og det er bare ca. 10.000 år siden istiden i Norge var over.

Bildene til Kjersti viser de samme fjellpartiene, men fra hhv. Risneset rett utenfor Ørsvågvær, og dernest fra Hølla/hurtigruteleden utenfor Sagøya/Ørsvågen (man ser husene på Ørsvågvær rett til høyre).

Slutter oppgaven med et bilde av huset jeg vokste opp i på Ørsvågvær, med stranda mellom Sandvika og Ørsvågvær foran og de samme fjellene bak. Ja, jeg savner stedet, naturen og Lofoten. Nei, jeg savner ikke det ufattelige gnålet det er å drive i turistbransjen og det vedlikeholdsarbeidet som følger med å drifte et turistanlegg.

Avskjedshilsen til sonen kommer for seg, i kveld.

Bildesamlingen (4146 bilder)

 
Annonse

Nye bilder