Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Utsikt fra Lurfjelltinden mot noen av Børvasstindan og Bodøhalvøya (N)

Med dette bildet vil jeg si takk og farvel til alle andre bidragsytere her i sonen! Utallige timer er gått med til å studere Finn-kart og Google Maps mm for å løse bildegåtene. Og samtidig lært mye om steder som både er besøkt og ikke besøkt, historie og mye mer. Den som vil, kan jo prøve å finne svar på den siste gåten fra undertegnede, og ev. legge ut nytt bilde. Skal følge med til the bitter end. :)

Vist 73 ganger. Følges av 3 personer.

Kommentarer

Fortsatt i Nordland?

Ja, det er vi.

Det er FLATT og MYE hus i bakgrunnen til venstre. Er det Bodø som ligger der ute? Og at det er Landegode ute i havet bak der igjen?

Javisst Erik, veldig mange hus. Kommer du med svaret, er det sjanse for at du får finalebildet!

Da prøver vi oss med utsikten sett fra Høgtinden 1405 moh i Beiarn kommune, med Småtindan 950-1330 moh til venstre, og ned mot Beiarfjorden. I bakgrunnen ser vi da til venstre Bodøhalvøya med Bodø på og Saltfjorden foran og Landegode bak. Helt til høyre ser vi Skjerstadfjorden. Det er også mulig at vi aner Lofoten helt bak.

Bakgrunnen er riktig beskrevet. Men jeg står litt nedenfor Bodø’s høyeste fjelltopp noen mil øst for Høgtinden. Kommunegrenen mot Beiarn går over toppen.
Skal vi ane Lofoten må kameraet dreies mer mot venstre. Da ser vi også Småtindan.
Da vet du navnet på toppen, og får æren av å legge ut det aller siste bildet. Som seg hør og bør. 😊

Nytt forsøk. Jeg flytter da Kåre 15 km mot nordøst. Da havner vi i stedet på toppen av Lurfjelltinden 1284 moh. Fjellene til venstre er da Børvasstinden, de nærmeste toppene her er 1176 moh og 1146 moh. Og vannet nedenfor er Børvatnet. Det var her jeg ble lurt. Trodde vannet var den innerste delen av Beiarfjorden som svingte rundt hjørnet….

Da er du i mål og kan legge ut nytt bilde!

Takker for anledningen til å legge ut sonens siste bilde. Litt trist også…. Takker for innsatsen til dere alle når neste og siste oppgave er brakt i havn. Siste bilde er ute om ca. 10 minutter.

Bildesamlingen (4146 bilder)

 

Kåres bilder (176 bilder)

 
Annonse

Nye bilder