Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Årstein i Gratangen kommune.(T)

Vist 192 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Synes fjellene minner litt om deler av Vesterålen?

Der ble du lurt, Erik. Jeg er ikke i Vesterålen .

Nordland fylke?

Ikke Nordland fylke!

Ser veldig Tromsk ut!

Riktig gjettet, Kåre! Er et stykke fra E 6. i en kjent fjord.

Kan det være Lyngsfjorden?

Nei ikke så langt nord!

Let på kystriksveien!

Kystriksvei i Troms? Da er vi kanskje på Senja?

Kan eksempelvis “Kystriksveien” i sørlige del av Troms bestå av, – sett fra sør: FV825, FV141, RV84 og RV86? Eller skal du ha oss ut på noen av øyene :-)?
(RV86 ender opp ute på Senja.)

En av de veinr. er nevnt. Spørs hvilken. Kutt ut Senja. En del av veien er nokså dårlig. Den trenger ny asfalt .Men fint område for bil turistme. Det er noe severdighet som er ganske nytt forbi dette stedet.
Lykke til folkens.

Kan det da være at vi befinner oss et sted ved RV86, – bare ikke ute på Senja :-) ? Veien vi ser minner mer om en asfaltert gårdsvei, med den bredda og måten den slynger seg over jordet :-) .

Det er et 3sifra veinummer!

Nå blir det vel for lett?

Da er vi altså i andre enden i forhold til hva jeg først antydet :-) , – i et distrikt der FV825 går gjennom :-) . Siste bilde hadde Bjørn som oppgave for drøye 2 år siden, men det gjør ingen ting :-) . Akkurat hva vi ser på første bilde, er ikke jeg sikker på, men skjønner sånn noen lunde hvor i verden du var da det ble tatt :-) . Om det er du som har tatt bildet da :-) ?

Det mine bilder. Alle bildene jeg har lagt ut på ORIGO er mine.

Det ser labert ut, folkens!!.

Nå må det komme et svar, for i morgen sletter jeg bildene!

Hadde håpet andre kunne legge inn svar siden jeg ikke så sjeldent har hatt oppgave :-), – men prøver meg likevel:
Bildet du har lagt inn, Bjørn, er fra Gratangen kommune, sør i Troms fylke. Siste bilde er tatt ved Årsteinbrua, brua som går mellom Årstein og Strømsnes. Jeg er ikke sikker på fra hvilken side bildet er tatt, – og er heller ikke sikker på om begge bilder er fra samme sted i kommunen :-)! (Kanskje ser vi over til Årstein, – at det er den iøynefallende kirka vi aner til høyre i bildet, bak brua, – til høyre for brufoten!?)

Årstein er vel å regne som kommunens administrasjonssenter, – selv om Wikipedia forteller at kommunen mangler et klart sentrumssted.

Du la for øvrig ut samme oppgavebilde for rundt 2 år siden, – noe jeg tilfeldig fant :-)!

Takk for at du løste oppgaven, Trond. Jeg står på kirkeveien på Årstein. Vi er i Gratangen kommune. Husker at jeg har lagt ut brua og kirka. Vet ikke om jeg skal be om nytt bilde ,i og med Origo stenger om noen dager. Jeg for min del takker for meg. Takk til dere alle.

Fant ut av det seint i går kveld, men tenkte å vente til i dag med å komme med svaret. Vi klarer sikkert et bilde til, Trond, men det er ikke å komme bort fra at det har vært mange jern i ilden f.t., så tilstedeværelsen her har vært så som så. Takker uansett for bidragene til Bjørn, som allerede legger inn årene!

 

Bildesamlingen (4146 bilder)

 
Annonse

Nye bilder