Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Kommunesenteret Straumen i Sørfold kommune.(N)

En oppgave som er umulig for meg å vite hvor lett den eventuelt måtte være, men kaster den ut uansett :-)! Lykke til.

Vist 172 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

E6 går kanskje på den andre sida av fjordarmen eller ei større elv som elva renner ut i? Fortsatt i Nordland, eller skal vi nordover?

E6 går ikke på andre sida av fjorden, men vi ser til høyre i bildet at ei elv renner ut her :-). Vi er, dessverre kanskje, fortsatt i Nordland, Kåre.

Ser at du har zoomet godt inn her, Trond. Mot et viktig industriområde for kommunen. Kjente meg ikke igjen med det samme.

Egentlig ikke zoomet så voldsomt, Kåre :-) , men ja, – industrivirksomheta er viktig for nærmiljøet. ( Zoom er en relativ størrelse som påvirka hvordan motivet fremstår. Mitt kompaktkamera har 30x zoom. Her har jeg antagelig benytta drøyt 2×.)

Bruker mye vidvinkel, og og må sammenlignes med dette. Tok litt hardt i, Trond!

Har mistanke om at Kåre mener å kjenne seg igjen, men legger inn et nytt bilde så andre også kan prøve seg :-)!

Dette er tatt samtidig, men i tilnærmet motsatt retning.

Det går en anleggsvei fra tidligere tider opp til venstre for fjellet i bakgrunnen og innover i fjellet. Tror den er stengt for biltrafikk nå.

Snart helg. Skal ta frem atlaset i kveld. Foreløpig har jeg ikke peiling….

Er bildene fra Ofoten eller.

Bedriften brenner mye ved i produksjonen for å få fram produktet. I tillegg til et anselig el-forbruk.

Vi er ikke i Ofoten denne gang Svein Reinert.

Det var rimelig god vannføring i elva da jeg var der :-). Her med litt annen bakgrunn enn i første bilde :-)!

Aha. Jeg tror vi er i Salten, og at det vi ser på siste bilde kanskje henger sammen med navnet på det tettstedet vi ser rundt på flere av bildene.

Kanskje du er inne på noe Erik :-)!? Her følger et bilde av stedet fra en “utenfravinkel” :-).

Ikke et godt bilde, men antagelig et bra sted å bo, – mange nye flotte hus å se på stedet :-).

Jeg tror Trond her har vært i tettstedet Straumen i Sørfold. Stedet vokste opp på grunn av ferrosilisium- smelteverket Salten Verk. Selve smelteverket ligger lenger ut til høyre på bildet øverst. Trond har kanskje et bilde av det også? :-) På wikipedia kan man lese følgende om stedet:

Straumen er et tettsted og administrasjonssenteret i Sørfold kommune i Nordland. Tettstedet har 820 innbyggere per 1. januar 2015, og ligger innerst i fjorden Sørfolda. Den største arbeidsgiveren er Elkem Salten som produserer ferrosilisium til det Europeiske marked.

Tettstedet har også mange fritidsaktiviteter for barn, ungdommer og mosjonister. Blant annet Linedance, fotball, håndball, paintball, dans og musikk. Sørfold er også i stor fremgang innenfor innebandy, hvor klubben Sørfold Innebandyklubb spiller i 1 divisjon Nord-Norge sammen med blant andre Bodø og Alta.

Er akkurat tilbake fra en flott busstur med pensjonister til Henningsvær :-) ! Et helt utrolig flott høstvær, blikkstille hele dagen, totalt skyfri himmel og tørre veier, gjorde utflukten nesten til en drøm :-) . Vi brukte god tid, og var innom flere steder ved både tur og retur, – og synes vel egentlig litt synd på dem som ikke fikk oppleve dagen i dag i Lofoten :-) ! Derfor har det ikke blitt noen respons herfra før nå :-) :

Du har helt rett Erik :-) ! Og du har nå ansvar for at det blir en ny oppgave. Takk for deltagelsen, – og lykke til :-) ! Legger inn ett par bilder fra Straumenområdet for litt lettere gjenkjenning, litt senere.

nytt bilde innen ca.15 minutter

Har bilde av Straumen med smelteverket tatt “sett utenfra” :-)

Noe avstand, men allikevel :-)!
Lengre ute i fjorden, på samme side som Elkems anlegg, finner vi nok en betydningsfull bedrift.

Akkurat denne dagen fikk jeg med meg at produktet ble lasta for eksport. Vi er på Hammerfall Dolomit, like sør for Røsvik.

Bildesamlingen (4146 bilder)

 

Trond Ped.'s bilder (65 bilder)

 
Annonse

Nye bilder