Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Skjomen i Narvik kommune (N)

Jeg ønsker svar på hva det våte element heter og kommunen. Tinden er jeg litt usikker på, men kom gjerne med forslag.

Vist 85 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Tulipaner?? og solsikker??? Har ikke peiling på blomster og sånt, men det så litt tilvokst ut, men samtidig hagevekster. Er vi på en fraflyttet gård/hus? Og heter det som er nedenfor noe med en -fjord/-fjorden?

Valmuer er det som blomstrer så fint her ved fjorden.
Det blomstrer og drives jordbruk på denne eiendommen. Eieren kan til og med drive salg av sine produkter.
Klimaet er gunstig for dette.
Kanskje det er hint nok.
Om ikke kommer jeg med flere bilder som kan lede på rett vei.

Har vært borti en trang, liten sidefjord i Nordland som kunne stemme med dette? Inne i fjorden der er det en beskyttet elveslette vendt mot vest som gir veldig godt lokalklima. Stemmer den beskrivelsen?

Dette stemmer veldig bra :-)
Litt av hvert innerst i fjorden, en elv som renner ut, en golfbane og et løpehjul…

Har vært med på innhøsting av traktorlass med rødbeter og kålrot der inne “for 100 år siden”, – høsten 1968 :-) . En interessant opplevelse for en fra et fiskeværr i Lofoten :-) . Etter det kom først brua over fjorden, så starta ei større kraftutbygging. Golf var nok ikke noe påtenkt tema rundt disse tidspunktene :-) .

Regnet med at det var lett match for dere :-)
Vi har vært innom her før også.
Men synes valmuer så langt nord var så eksotisk at jeg måtte bruke dette bildet.
Nå trives riktignok valmuearter både i Sibir og langt til fjells i Tibet.

Kjente meg ikke igjen på første bilde, men på tekst og bilder som fulgte, – mest i teksten :-) .

Første bildet bli veldig lokal om mann ikke er racer på tinder i nord :-)
Denne vinkelen er mere kjent tror jeg?

Okei da :-) , – vi ser Skjomen, en fjordarm av Ofotfjorden, som igjen er innerste del av Vestfjorden. Vi er i Narvik kommune, i Nordland, men fjellet kjenner jeg ikke til. Nytt bilde fra min hånd kommer tidligst i kveld :-) .

Så bra Trond. Her går det unna :-)
Alt rett. Lykke til med nytt bilde.
Tror at det er Klubbviktinden vi ser. Skroller nedover i linken.
Må spørre neste gang jeg er på besøk :-)
(uffda, ser skrivefeil i forrige kommentar. Sånn er det når man koker og besvarer bilder samtidig :-))

Det ante meg at Kjersti ante noe når jeg mente noe ovenfor om fjordarmer i Nordland med frodig elveslette og glimrende lokalklima. Men det var disse hverdagskveldsaktivitetene. Kommer tilbake med et svar om jeg skjønner oppgaven til helgen i stedet!

Skjønner godt at hverdagsaktivitetene tar tid. Jeg trodde pensjonisttilværelsen skulle bli rolig, men den gang ei :-) Jeg snek meg til en oppgave etter å ha fått alt servert på et fat :-)

Bildesamlingen (4146 bilder)

 

Nordlandsmix (111 bilder)

 

Nordland. (13 bilder)

 
Annonse

Nye bilder