Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Elsfjord i Hemnes kommune (N)

Navn på sted og kommune

Vist 184 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Innerst i en fjord sør i Nordland.

Husket ikke på at mobilbilder har innebygd gps-markering, så da falt vitsen bort. Får enten slette bildet eller la andre prøve seg litt, og gi karantene til Svein og Thormod. Har flyttet markeringen langt ut i havet,

He-he, men jeg er kjent på plassen så det spilte ingen rolle hva markøren viste. Men det er en flott plass og kan bli ei bra nøtt, så jeg tar ei frivillig karantene.

Ei vakkertaus ved oppvekstsenteret i bygda :-)

Jernbanestasjonen er nedlagt, men stasjonen og stasjonsområdet er vernet av NSB og Jernbaneverket.
Riksvegen gikk en gang igjennom bygda, med ferjeforbindelse videre?

Lite fart på denne nøtta, så jeg får gjøre som Tormod og komme med noen lede tråder. Slik så det ut på stasjonen under ww2.

Interessant bilde, Svein Reinert!
Da mangler bare svaret på tusekronorsfrågan…😃

Vi er vel i ei bygd utafor E6, like nord for “byen midt i Norge”, men i bunnen av en fjordarm som strekker seg sørover fra en fjord lengre nord, – som på sin side ender opp i en annen nordlandsby lengre nord i samme region :-) .

Har selv aldri vært der, men har stadig sett skiltet som viser vei dit, – og har tenkt å ta en avstikker nedom :-) . Visste ikke at jernbanen gikk gjennom stedet, og at der hadde vært ditto stasjon der. Ei heller at riksveien gjennom fylket hadde sin trase der gjennom mange år. Et av de sentrale steder som ble offer for framskrittet etter krigen.

Kjører hjem fra Oslo utpå dagen i morgen søndag, – så om det klaffer slik, så kanskje blir det en avstikker nedom. Kan ikke svare da jeg tidligst på onsdag har mulighet for ny oppgave :-) . Mange sitter på svar, så en får manne seg opp og slå til :-) !

Har fått karantene, men drar likevel til med kjerka i bygda :-)
Stedet har en gang vært egen kommune, en gang i tiden vært en del av Rana, en tid en del av Hemnes kommune – og nå ei lita bygd i Vefsn kommune?

Trond, svinger du nedom så kan du risikere å havne på denne vegen et stykke oppi bygda :-)

Bra at du har forstått karantenen rett, Thormod. Takk for bidragene. Kan oppheve karantenen etter som tida har gått. 😊

Forseggjort skilt med klar tekst :-) . Tar man hensyn til skilt eller tekst i dette tilfellet :-) ? På Ballstad ville vi sagt/skrevet “galveien”, i betydninga “feil vei”, – men hittil tror jeg ikke vi har skilta noen til “gal vei” :-) .

Nå er grøten kald, folkens, så det er bare å komme med svaret :)
Får snart besøk for noen dager, og blir lite aktive her inne.

Har fulgt litt med fra sidelinjen. Men ikke hatt tid å svare før nå…er det Elsfjord det er snakk om?

Helt rett, Kjersti, og da får du æren med å legge ut nytt bilde!

Takk for det. Kommer straks :-)

Tok avstikker’n nedom Elsfjord i ettermiddag! I et utrolig vakkert høstvær, – i lav sol fra en helblå himmel, – så lav at den da ikke rakk ned mellom fjellene :-) . En flott tur med ei spektakulær nedstigning på en smal, krokede veg som føltes noe utrygg , dekket med fukt på frysepunktet, – med rim i gresset helt inntil asfalten. Kjørte piggfritt, så tok ikke sjansen på bli der lenge :-) ! Fikk tatt endel bilder som jeg kanskje viser etter at jeg er hjemme igjen i morgen ettermiddag. Turen anbefales virkelig, – og vil bli gjentatt under andre vilkår enn i dag :-) .

Fikk i ettertid vite at det er mulig å kjøre rundt, og komme ut på E6 lengre syd mot Mosjøen. Får studere kart ved første mulighet :-) .

Var der for 8-9 år siden. Anbefales!

Dokumentasjon fra mitt første og nylige besøk i Elsfjord :-)! En direkte inspirasjon fra oppgaven som starta lenka her :-)!

Jeg fant ikke skiltet til “Gærnveien”, men kjente litt på en slik følelse på vei ned den spektakulære nedstiginga til stedet, – på fuktig asfalt, 0 grader C, rim i veikanten og piggfrie dekk :-)! Klikk i bildene for å forstørre.

Bildesamlingen (4146 bilder)

 

Kåres bilder (176 bilder)

 
Annonse

Nye bilder