Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Bonåsjøen i Sørfold (N)

Hvor er vi nå? Jo, Bonåsjøen, hvor E6 en gang i tiden gikk igjennom.
Når nybruer og tuneller på en ny E6 er på plass så passerer E6 igjen rett borti svingen.

Vist 167 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Her var det vel et hektisk knutepunkt for ikke så altfor lenge siden :-)!? Fremtida ser ut til å kunne bringe omgivelsene her mer i sentrum for begivenhetene igjen, – om jeg er på rett spor :-)!? For øvrig en flott omkjøringsvei om man har tid til det, – med de samme forbehold om at det tenkes rett på min side :-)!

Fra en “omveistur” i 2014 :-)!

Erik, du tenker rett – også nå :-)

Erik :-)? For egen del hadde jeg forrige bilde, så jeg avventer andres svar, – om det er jeg som “tenker rett” :-).

(den egentlige Erik bare “liker” her, har skjønt hvor vi er her, men er kveldsopptatt inntil fredag sent kveld)

Her har jeg tydeligvis svart før jeg våknet i mårrest, og hengt meg opp i Eriks Bra-klikk til Tronds bilde.
Oppgaven tydeligvis for enkel. Alle to som har kommentert tenker rett – og vet hvor vi er :-)
Flere som vil “tenke rett”?

Blir borte til mandag, og kan ikke legge ut bilder, men vet ikke hvor dette er. Innerst i en fjord i litt sør Nordland?

Heller midt i en fjord forholdsvis nord i Nordland, Kåre :-)!

Det er vel forholdsvis midt i Nordland, og heller langt inn i fjorden? Hvis vi tenker rett?

Forholdsvis Thormod, men nord for midten, – og ikke så mye lengre inn enn midten i fjordarmen med eget “fjordnavn” der stedet ligger :-) . Slik jeg ser det når jeg tror jeg tenker på korrekt sted :-) .

Hvis det ligger litt over midten av fylket, må det ligge i Sørfold kommune, og da snakker vi om et fergeleie som ikke har vært i bruk siden 1962. Alternativt i Tysfjord kommune. Men jeg får ingen av delene til å stemme. Har likevel på følelsen av noe kjent.

Tror Kåre har havnet på gal side av fjorden og i galt tiår? (kan for min del svare sent i morgen kveld)

Det er tre nedlagte fergesteder i forbindelse med veiomlegging i området. Ser nå at det er et av disse. Det forvirret meg at det så så veiløst ut på bildene, så derfor utelukket jeg dem. Men Norge gror jo over av skog, så vi må få geitene tilbake. Skal bort, så jeg kan ikke legge ut nytt bilde før mandag kveld

Redigert fra wikipedia: Bonåsjøen, også skrevet Bonnåsjøen, er et tidligere fergested på europavei 6 i Sørfold kommune i Nordland. Stedet ligger på nordsiden av Leirfjorden, en sidearm til fjorden Sørfolda.

Fra 1941 gikk det ferge mellom Bonåsjøen og Røsvik på vestsiden av Sørfolda. Veien mellom Straumen og Sommerset ble åpnet i 1966, og fra da gikk ferga mellom Bonåsjøen og Sommerset på sørsiden av Leirfjorden. Denne fergestrekningen var i drift fram til 1986, da fergefri E6 ble åpnet mellom Sommerset og Sildhopen.

Bonåsjøen har i dag veiforbindelse nordover til Sildhopen (via gamle E6), østover til Kroken innerst i Leirfjorden, og vestover til Styrkesnes ved Sørfolda.

Rota litt med årstall, ser jeg. Husker at jeg kjørte nyveien til Sommerset, og i 1962 hadde jeg ikke fått lappen.

Erik har kommet med rett svar: Bonåsjøen. Og vi venter spent på nytt bilde :-)

Om noen få minutter!

Kjørte i ettermiddag forbi skiltet til Bonåsjøen nordfra. Der står det Bonnåsjøen med dobbel n :-) ! Så da er kanskje det det mest korrekte lokalt, – eller?!

Leo (281 bilder)

 

Bildesamlingen (4146 bilder)

 
Annonse

Nye bilder