Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Grovfjorden, Skånland kommune, (T)

Her skal vi fram til et tettsted med under 400 innbyggere.
Det har bl.a. industri og jordbruk som næringsvei. I tillegg servicetilbud og kommunale tilbud som skoler og svømmehall.
God tur.

Vist 94 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Dette så litt Indre Helgeland ut?

Det er ikke indre Helgeland. Vi skal lenger nordover.
Legger jeg til dette bildet får dere mere inntrykk av utsikten jeg hadde.

Troms?

Troms er riktig.

Når det gjelder industri, er det vel lakseoppdrett?

Det finnes et anlegg med “smolt” i firmanavnet.
Ellers så tenkte jeg på en bedrift som ruver mere fra mitt ståsted…

Siden jeg hadde oppgaven før, nyter jeg min NNiB-pause. Men man kan jo kommentere at det vi ser rett over er en slipphall på et båtverksted. Det er mye verkstedindustri i Nordre Nordland og Harstad, men lite i Troms for øvrig. Siden dette tettstedet bare har knapt 400 innbyggere, kan jeg røpe at vi ikke er i Harstad…..

Da er det kanskje Tromsø da :-) ? Vet jo om maritim industriaktivitet der oppe også :-) .?

Spøk til side, – nærsagt, grovt sagt, – gjerne så skånsomt som mulig, – vi skal vel ikke så langt fra et av disse to nevnte større steder :-) .

Dere vet nok hvor jeg var, skjønner jeg.
Håper potensielle quizløsere skjønner dine kreative hint Trond:-))
Trond har skjult løsning på oppgaven i sitt lille ordspill😀

Hæ? Er vi i Grovfjord?

Kjenner du deg ikke igjen Bjørn?
Det er Grovfjord. I hvilken kommune?
Kanskje du kjenner deg igjen her, koselig spisested på veien :-)

Har aldri sett Grovfjord i fra de vinklene. Vi er nok i Skånland kommune, i grense til min hjemkommune. Det andre bilde er jo Grovfjord MEK. ( utales Gråvfjord). Hoved eier av Grovfjord MEK er Bård Markus Hansen. Bedriften sysselsetter 74 personer.Er kjent for sine aluminiums båter. Tettstedet ligger 46 km fra Evenes flyplass .57 km fra Harstad og 72 km fra Narvik. Kjersti nevnte gårdsbruk! Tror det er smått med det. Stedet Grovfjord er en fin liten bygd som er vært et besøk. Stedet ligger i Troms fylke. Jeg får finne mitt siste bilde på denne siden til i morgen.

Kjempefint Bjørn.

Artig at du fikk sett stedet fra nye vinkler.
Det er Wikipedia som nevner jordbruk.
Har funnet Skoddebergvannet på en tidligere oppgave fra deg.
Ingen vits å gjemme på bilder nå mens origo snart er pensjonert for godt.
Legger inn bilde av Skoddebergvannet og Novatind. Den kalles Churchill i Narvik p.g.a. formen.
Ligner litt :-)

Grovfjord er absolutt verdt et besøk.
Lykke til med nytt bilde!

Takk for de fine bildene du la ut Kjersti. I min ungdom fisket jeg mye på isen på Skoddebergvannet. Tenk jeg fikke en fin ørret en vår på isen, det hører til skjeldenhet å få ørret på vinteren.

Oi, ikke verst. Da er det stas å fiske.
Syntes veien til Grovfjord var veldig fin. Satser på ny utflukt neste år😀

Troms (6 bilder)

 

Bildesamlingen (4146 bilder)

 
Annonse

Nye bilder