Dette er en bildequiz med bilder fra hele Nord-Norge, hvor man skal finne ut hvor vi er. I denne sonen legges ut ett og ett bilde som alle kan foreslå svar på. Den som svarer riktig legger ut neste bilde. Har man ikke bilde å legge ut så ber man andre om å legge ut nytt bilde. Blir et bilde liggende lenge uten respons så oppfordres medlemmene til å legge ut pausebilder. Men glem ikke de ubesvarte bildene! VIKTIG: Legg inn svaret i bildeheadingen (med “N”, “T” eller “F” bak oppgaveløsningen – ut fra hvilket fylke bildet er i) og sett det på kartet når løsningen er kommet. LEGG BARE INN BILDER FRA FINNMARK, TROMS OG NORDLAND.

Til hjelp for å kunne grovorientere spørsmål og svar om hvor man er hen på kartet, har vi laget en regioninndeling for de tre fylkene. Disse fremgår av kartene under. Det går også an å enda grovere snirkle seg inn med spørsmål av typen: “Er vi nord eller sør for Polaren?”, “Nord eller sør for Lyngen?” e.l. Her følger også linker til noen gode kartprogrammer: Norgeskartet til Statens kartverk, og Finn.no sitt kartprogram, samt UT.no fra NrK og DNT

(grunnlagskartene er fra wikipedia)

Bidraget er publisert med ropert og har blitt hentet fram på nordlending.no (onsdag 25. september 2013). Les mer om roperten…

Indre Eidfjord kirke

Tettsted, men hvor?

Vist 303 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Nydelig, men ukjent landskap for min del, men synes kirka ligner Andenes kirke. Stemmer d?

holmstad og indre eidfjord kirke,trur eg

Nei, det er nok ikke Andenes kirke, men vi er nord for Polarsirkelen

Du skal få riktig for Indre Eidsfjord gkirke, men jeg gir deg ikke rett på Holmstad, og hva heter stedet da?

står holmstad på kartet men det står også indre eidsfjord og om det er rett,får du ny tur av meg randi førr no slår eg av.du står oppe på storlægda å tar bildet,sortland kommune

Indre Eidfjord???

Holder på Holmstad som rett navn.

J-M!!! -kan du vær så snill å ikje vær så snar?? Forresten så trur e du og Roy har et kart kor dåkk putta bildene inn i kartprogrammet og det e juks…..

jada jada og må ju juks førr å vinn marit men min gode venn roy er flink og slipper å jukse

Eg sprang med trutmunn etter kvinnfolk rundt denne kirka i 10 år mellom 65 og 75 – nesten forgjeves. Da var navnet Indre Eidsfjord kirke på Holmstad.

Hmm………heretter ska e tenk anderledes når e en sjelden gang vinn……

no når eg var dær,sprang dæm einno men dæm komm ætte meg

Skrytpeisen J-M e i farta..!!

En ting er sikkert, navnet på kirka er rett, jeg har kun vært der en eneste gang, da fikk jeg beskjed at vi skulle til eidsfjorden og dro dit. Trodde faktisk at en kom til Holmstad hvis en tok til venstre, men herr Leonhardsen burde jo nesten vite hvor han drev og sprang etter kvinnfolk, så da må jeg gi herr Klæboe rett og be han legge ut neste bilde

trur du meg no marit? og berten er på baksia og i runde 4

ta å lægg ut et nytt bilde randi,eg er helt steikefri førr bilda åsså vil eg tiss no

Kan hende djeg så hvitstripen etter noen som drev og sprang da vi var der i fjor høst. Trodde forresten at når jeg la ut dette bildety, så ville ingen klare å gjette det, men det var før John Martin og Thormod tok seg en pause i løpingen etter kvinnfolkene, forresten husker dere fremdeles hvorfor dere springer etter dem?

det skal eg å thormod ha en husker du kveld om,pella ut ett nytt bilde randi

Unnskyld J-M….e ser jo no at di spring etter deg :))

Når du kommer helt ned Holmstaddalen så er du i Holmstad skolekrets. Til høyre i krysset kommer først kirka, og 700 meter lengre bort ungdomshuset. Til venstre er barneskolen rundt svingen. Videre bortover er Kjerringvik med nedlagte butikker. Innerst i botn er Sildpollen, hvor jeg startet min karriere i dene sonen med å tippe på et av Staffans nordlandsbilder.
Til mer orientering så er jeg sluttet å springe. De fleste har rullator i dag, og da er løsningen å ha stor varebil.

Indre Eidsfjord kirke ligger på Holmstad i Sortland kommune i Nordland. Kirka er ei arbeidskirke i tre. Den har 250 plasser og ble innviet 14. juni 1970. Arkitekt for kirka var Rolf Harlew Jensen.

Utenfor kirka står en bauta til minne om de som omkom da D/S Havskaaren forliste utenfor Kvalnes i Lofoten 19. desember 1946.

Da vet jeg det neste gang jeg drar dit, men hvorfor heter det Indre Eidsfjord kirke, og er det ingen steder der som heter Eidsfjorden, bortsett fra selve fjorden?

Uten å ha lest historien i detalj så mener jeg at dette området tilhørte Hadsel kommune i historisk tid. Da var dette Indre Eidsfjord kirkesogn, og Grønning i Hadsel var Ytre Eidsfjord sogn. Etter kommuneregulering ligger Eidsfjord/Holmstad under Sortland.

Størstedelen av Eidsfjorden er i dag i Sortland kommune. Denne indre delen ble overført fra Hadsel til Sortland i 1963. Den ytre østre delen hører fremdeles til Hadsel kommune. Den ytre vestre delen av fjorden tilhører Bø kommune. Botnen av Bjørndalsfjorden, aller innerst i den vestre delen av Eidsfjorden, tilhører Øksnes kommune.

Eidsfjord er en fjord i Vesterålen i Nordland. Fjorden er 25 km lang, og den danner et skille mellom den østlige og den vestlige delen av Langøya.

Fjordens navn kan ha betydningen «fjorden med de mange eider». Disse er: eidet mot Sortlandsundet over Holmstaddalen, Vikeidet mot Vikosen i Sortlandssundet, Frøskelandseidet mot Steinlandsfjorden og Lifjorden, eidet mot Romsetfjorden, Skjellfjordeidet mellom fjordarmen Bjørndalsfjorden og Skjellfjorden, og eidet mellom fjordarmen Olderfjorden og Ånnfjorden.

Ka dokker ikke veit! Skal ta med meg min nyvundne viten om Eidsfjorden neste gang jeg drar dit. Det er forresten et flott sted.

Ja det ser fint ut innover dær,især få den veiløuse sia.

Bildesamlingen (3996 bilder)

 

randis (51 bilder)

 
Annonse

Nye bilder